Porsche Novi Sad Novosti

Audi već danas oblikuje svet sutrašnjice. Sa progresivnom tehnologijom i strastvenom kreativnošću. Otkrijte raznovrsnost naših Audi modela sada.

  1. Novosti
  2. Redizajnirani Audi Q8
20.01.2024
Aktuelno u auto kući

Redizajnirani Audi Q8

Audi aktuelizuje perjanicu Q porodice svojim jasnim dizajnom i unapređenom tehnologijom. Prerađeni dizajn spoljašnjosti sa novom prednjom i zadnjom maskom naglašava snažan karakter SUV coupea. Opciono dostupan paket eksterijera S line udovoljiće željama kupaca i dodatno naglasiti sportski stil.

q8
  • Karakterističan izgled garantuje visoku prepoznatljivost za ovu perjanicu Audi ponude SUV modela.
  • Digitalizacija omogućava individualizaciju za glavna i zadnja svetla.
  • Ponuda opreme sa novim bojama spoljašnjosti, točkovima i dekorativnim umetcima naglašava dinamično-elegantan izgled.

Prosečna potrošnja goriva: 8,9–8,0 l/100 km, Kombinovana emisija CO2 : 232–210 g/km po WLTP-u

Po prvi put model Q8 opremio sa HD matrix LED glavnim svetlima sa laserom kao dodatnim dugim svetlom.

Ovo glavno svetlo takođe sadrži digitalna svetla za dnevnu vožnju sa svetlosnim potpisima koja mogu da se biraju po želji.

Digitalna OLED zadnja svetla sa mogućnošću odabira četiri dizajna za zadnja svetla upotpunjuju proširenu ponudu svetala.

Novi točkovi, boje, dekorativni umetci i sedišta sa kontrastnim šavovima naglašavaju vrhunsku poziciju među Q modelima.

Image

REDUKOVANA FORMA, VELIKE DIMENZIJE, MARKANTAN IZGLED: DIZAJN SPOLJAŠNJOSTI

Sa svojim izražajnim dizajnom, redizajnirani Q8 predstavlja sportsko-elegantni SUV coupé sa četiri prstena i istovremeno moderan dizajnerski izražaj. Redukovana forma, velike površine i jasan volumen pružaju modelu Q8 dinamičan izgled. Kratki prepusti i dugo međuosovinsko rastojanje stvaraju sportsko-elegantne proporcije koje se mogu naglasiti markantnim bojama spoiljašnjosti i točkovima.

Prepoznatljivo moćna i istaknuta Audi singleframe rešetka u dizajnu osmougla impresionira vertikalnim umetcima. Oni su u osnovnoj verziji eksterijera smešteni vertikalno, a u paketu eksterijera S line i kod SQ8 TFSI imaju oblik slova L. Tako se već na prvi pogled vidi pripadnost vrhunskim Audi modelima i jasna razlika u odnosu na A modele. Samouvereni nastup modela Q8 naglašen je novim i izraženim otvorima za vazduh koji su jasno integrisani u osnovnu arhitekturu.

Image

Audi je dosledno redukovao dekorativne elemente kako bi vozilu pružio još jasniji, prečišćeniji dizajn. Da bi se na prvi pogled mogli razlikovati osnovni paket, paket eksterijera S line i model S, zaštita podvozja, lajsne na vratima i difuzor su u osnovnom modelu istaknute bojom, što naglašava robustan offroad izgled. Novitet za sve agregate modela Audi Q8 predstavlja izduvni sistem sa upečatljivim i vizuelno istaknutim izduvnim cevima. Paket eksterijera S line još više se bazira na modelu SQ8 TFSI i ističe jasno naglašenim bočnim otvorima za vazduh u prednjem braniku.

Singleframe rešetka impresionira posebnom bojom. Opciono su raspoloživi stilski paketi u boji crna i crna plus koji naglašavaju markantne akcente eksterijera u području Audi singleframe rešetke, ukrasnih lajsni na bočnim prozorima i prednjeg i zadnjeg branika. Povrh toga, singleframe maska izrađena je u crnoj boji visokog sjaja.

Inovativna glavna svetla sa HD matrix LED tehnologijom i dodatnim laserskim svetlom, kao i digitalna svetla za dnevnu vožnju pozicionirana na gornjoj horizontalnoj ivici pružaju modelu Q8 još samouvereniji izgled. U kombinaciji sa digitalnim OLED zadnjim svetlima, po prvi put raspoloživim u modleu Q8, luksuzni karakter modela postaje još izraženiji. Na zadnjem delu LED svetlosna traka zajedno sa crnom maskom visokog sjaja sa integrisanim Audi prstenovima povezuje digitalna OLED zadnja svetla preko cele širine automobila.

Audi Q8 sadrži novi, moderni korporativni identitet. Konkretnije, radi se o dvodimenzionalnim prstenovima prvi put predstavljenima u Q8 e-tron modelu, a koji vizualno impresioniraju još većom preciznošću. Umesto od hroma, nova četiri prstena predstavljena su u kontrastnoj beloj i crnoj boji, dok u okviru opcionog paketa, bela boja prstenova ustupa mesto tamno sivoj koja je vizuelno slična crnoj boji visokog sjaja. A oznake modela, derivata i tehnologije kod Q8 takođe su smeštene na B-stubu.

Image

NOVI OBLIK INDIVIDUALNOSTI: GLAVNA I ZADNJA SVETLA

U serijskoj opremi modela Q8 put osvetljavaju snažna LED glavna svetla, dok se matrix LED glavna svetla mogu odabrati kao opcija. Pored toga, raspoloživa su HD matrix LED glavna svetla sa Audi laserskim svetlom. Ona sadrže 24 LED diode i lasersku diodu visokih performansi, a prepoznatljiva su odmah zahvaljujući plavom ambijentalnom svetlu integrisanom u glavna svetla. Novo za vrhunski opremljena glavna svetla: digitalni potpisi svetala za dnevnu vožnju. Oni modelu Q8 pružaju karakterističan i jedinstven nastup i omogućavaju korisniku odabir jednog od četiri individualna svetlosna potpisa putem MMI-ja. Međutim, novitet nije samo prošireni raspon funkcija glavnih svetala, već i njihov dizajn. Viši položaj svetala za dnevnu vožnju vizuelno proširuje Q8, ali stvara i formalnu vezu između glavnih svetala i singleframe rešetke. Po prvi put, Q8 se u opcionoj ponudi predstavlja i sa digitalizovanim OLED zadnjim svetlima (OLED = organic light emitting diode) velike površine - ona u kombinaciji sa glavnim svetlima raspolažu sa četiri digitalna svetlosna potpisa.

Dodatno, kao u modelima Audi A8 i Q5, digitalna OLED zadnja svetla u kombinaciji sa sistemima podrške sadrže sistem prepoznavanja približavanja: ako se drugi učesnici u saobraćaju sa zadnje strane približe na manje od dva metra modelu Q8 koji miruje, upravljački uređaj aktivira sve digitalne OLED segmente. Ostale funkcije su dinamički pokazivači pravca i različito dizajnirane prezentacije funkcije Coming i Leaving Home.

Image

DEKORATIVNI ELEMENTI, BOJE, TOČKOVI: PRAVA PONUDA OPREME ZA SVAKOGA

Sa nadogradnjom modela Q8, Audi je dodatno poboljšao ponudu opreme. Prošivi sedišta za osnovni model sada su serijski izvedeni u sivoj kontrastnoj boji. Pored toga postoji takođe izbor raznih dekorativnih umetaka.

Kako bi se dodatno naglasio karakter Q8 modela, u ponudi su tri nove boje. Audi Sport GmbH nudi Sakhir zlatnu i Ascari plavu kao i Chili crvenu, sve tri kao metalik boje. Kupci ne očekuju nešto novo samo kada je reč o bojama: ponuda točkova nudi izbor od pet novih dizajna, podeljenih na dimenzije od 21 do 23 inča, što je značajna prednost u odnosu na konkurenciju.

Uz redizajn modela, Audi takođe proširuje ponudu aplikacija jer po prvi put putnici mogu direktno da pristupe popularnim aplikacijama trećih pružaoca usluga (npr. Spotify ili Amazon music). Redovna ažuriranja softvera, kao i neprestano rastuća ponuda, omogućavaju još veću individualizaciju infotainment sistema. Trgovina sa ponudom aplikacija specifičnim za pojedino tržište proširuje treću generaciju modularnog infotainment sistema (MIB 3). A što se tiče sistema podrške za vožnju, pre svega značajno je unaprijeđen prikaz okoline. Audi virtualni cockpit, između ostalog, prikazuje upozorenje pri promeni kolovozne trake, ostale učesnike u saobraćaju (teretna vozila, automobile i motocikle), upozorenje na razmak, podršku za raskrsnice i informacije o semaforu online u impresivnoj full HD rezoluciji. Osim trgovine za aplikacije i novog prikaza okoline, sa ovim faceliftom modela Q8 obogaćena je i serijska oprema - 20-inčni točkovi od lakog metala, kamera za vožnju unazad, podrška pri parkiranju i za duga svetla kao i komforni ključ sada se isporučuju serijski.

Image
Image
Image
Image

Za više informacija na raspolaganju vam stoji Audi prodajni tim.

Saša Janković

Prodajni savetnik

Radomir Kantardžić

Prodajni savetnik

Prijava na Newsletter

Sa našim newsletterom redovno ćete primati informacije i novosti kao i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneti podaci nisu validni. Molim vas, pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom na Newsletter. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Hvala!

Upravo ste se prijavili za naš Newsletter.

Sie erhalten von uns umgehend eine E-Mail mit einem Bestätigungslink. Bitte bestätigen Sie diesen Link, um Ihre Anmeldung abzuschließen.